Готуємо високий торт на сковорідці: Смачний пишний і ніжний

Цей пишний і смачний торт можна приготувати взагалі без духовки. Відмінний варіант, коли немає духовки або немає бажання використовувати її.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Коржі для торта випікаються на сковорідці, просто і швидко. Крем можете робити будь-який, але я пропоную крем заварний, на основі сметани. Такий крем дуже ніжний, з чудовим смаком.

Продукти:

Для тіста

  • Борошно пшеничне – 200 г
  • Какао-порошок – 1 ст. ложка
  • Кефір – 200 мл
  • Ванільний цукор – 1 пакетик
  • Цукор – 150 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1 ч. ложка
  • Оцет 9% – 2 ст. ложки

Для крему

  • Цукор – 200 г
  • Борошно пшеничне – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Сметана 20% – 450 г
  • Масло вершкове – 300 г
  • Ванільний цукор – 1 пакетик

Для глазурі

  • Темний шоколад – 50 г
  • Масло вершкове – 25 г
  • Молоко – 25 мл

Для посипання

  • Волоський горіх подрібнений

Для просочення

  • Міцна і солодка заварна кава

Як приготувати високий торт на сковорідці

Спочатку приготуємо заварну основу для крему.

У сотейник з товстим дном вбиваємо яйця і всипаємо цукор.

Додаємо борошно, ванільний цукор, і все інтенсивно перемішуємо вінчиком, до однорідного стану.

Потім, додаємо сметану 20% жирності, все перемішуємо.

Ставимо сотейник зі сметаною масою на плиту.

На невеликому вогні, активно перемішуючи масу, доводимо її до загустіння.

Крем закриваємо харчовою плівкою «в контакт» і залишаємо остигати.

Тепер випікаємо коржі для торта.

У глибоку чашу вбиваємо яйця і збиваємо міксером, до піни.

У процесі збивання додаємо ванільний цукор і цукор, невеликими частинами.

Все збиваємо до щільної піни, вливаємо кефір і какао-порошок.

Продовжуємо збивати, додаючи порційно просіяне борошно, замішуємо тісто.

Соду гасимо столовим 9% оцтом і додаємо в тісто.

Міксером перемішуємо все, до однорідної маси.

Тісто для коржів повинно вийти, як густа сметана.

Готове тісто розділяємо на три рівні частини (в трьох різних ємкостях).

Сковорідку (діаметр 24 см) з товстим дном розігріваємо на слабкому вогні.

Змащуємо дно і боки соняшниковою олією і виливаємо одну частину тіста на сковорідку.

Нахиляючи сковорідку в різні боки, розподіляємо тісто рівномірно по всьому дну.

Накриваємо сковорідку кришкою і на слабкому вогні, випікаємо корж з одного боку, приблизно 8-10 хвилин.

Коли під кришкою починає накопичуватися конденсат, потрібно постійно прибирати за допомогою рушника.

Перевертаємо корж на іншу сторону і так само, прибираючи конденсат, випікаємо ще 4-5 хвилин.

Після повного охолодження, коржі розділяємо на рівні частини. Виходять 6 тонких коржів.

Приготуємо крем для торта. У ємність кладемо вершкове масло кімнатної температури і збиваємо міксером, до освітлення (3-4 хвилини).

Частинами додаємо в масло заварну основу, продовжуємо збивати до однорідності. Крем виходить дуже пишним і повітряним.

Починаємо збирати наш торт. На тарілку викладаємо невелику кількість крему і розрівнюємо по дну, приблизно однакового розміру з коржем.

Перекладаємо на тарілку перший корж, твердою стороною вниз і злегка придавлюємо в крем.

Корж просочуємо міцною, солодкою заварною кавою (приблизно на один корж знадобиться 3 ст. ложки кави).

Далі, викладаємо на корж порцію крему і розрівнюємо.

Кремовий шар, за бажанням, посипаємо подрібненим волоським горіхом.

Потім, накриваємо наступним коржем, і за такою аналогією збираємо весь торт.

Останній корж ставимо гладкою стороною вгору і просочуємо заварною кавою.

Змащуємо верх торта і боки кремом, прикрашаємо боки торта подрібненим волоським горіхом.

Торт прибираємо в холодильник і готуємо шоколадну глазур.

У сотейнику доводимо до кипіння молоко з маслом.

Потім, вимикаємо плиту, додаємо шматочки темного шоколаду і перемішуємо, до повного розчинення шоколаду.

Глазур охолоджуємо до кімнатної температури і наносимо ним малюнок (будь-який) на торт.

Ставимо в холодильник на ніч. Торт повинен добре просочитися. Смачного!

Не вдається скопіювати.