Десерт до чаю за 10 хвилин: підкорить простотою і смаком
Беріть будь-які фрукти, які вам подобаються і готуйте ці ласощі. Наш рецепт з бананами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- – банани, 4 – 5 шт;
- – яйце, 1 шт;
- – молоко, 100 мл;
- – борошно, 5 – 6 ст.л;
- – цукор, 1 ст.л;
- – сіль, чверть ч.л;
- – сода, гашена оцтом, 0.5 ч.л;
- – олія рафінована.
Збиваємо яйце і змішуємо його з молоком, потім всипаємо цукор і вимішуємо однорідну масу. Можна перемішувати міксером або вінчиком.
Борошно просіваємо і додаємо в рідку масу, домішуємо пошашену соду і вимішуємо густе і однорідне тісто – кляр.
Банани ріжемо на кружечки (1.5 – 2 см в товщину).
У сковороду з високими бортами або в каструлю або у фритюрницю вливаємо олію, розігріваємо його.
Бананові кружечки вмочуємо в кляр і кладемо в олію, перевертаємо і дістаємо. Процес смаження дуже швидкий, тому краще смажте по кружечку, щоб вони не почали пригорати.
Вмокати бананові шматочки в кляр можна за допомогою зубочистки або шпажки. Викладаємо на паперові рушники щоб стекло масло і складаємо на блюдо, посипаємо до смаку пудрою.