Ці кабачки ніжніше огірків і навіть смачніше — будете просити кабачки у сусідів, щоб приготувати цієї закуски побільше
Неймовірна заготівля яка хороша як самостійна закуска, так і як додавання до будь-якої страви (можна до м’яса можна до звичайної гречки, все буде дуже і дуже смачно). А соус тут, це взагалі окрема пісня.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Кабачки для цього рецепта краще використовувати молоденькі.
Зберігаються і в підвалі і в квартирі.
Інгредієнти
- кабачки — 3 кг
- рослинна олія — 250 мл
- вода — 1/2 склянки (125 мл)
- цукор — 180 гр
- сіль — 1,5 ст.лож
- оцет 6% — 150 мл
- кетчуп — 500 гр
- часник
Приготування
1. Нарізаємо кабачки на невеликі брусочки.
2. В стерилізовані баночки закладаємо кабачки, виставляємо один до одного. Додаємо в банку по одному зубчику порізаного часнику.
3. Приготуємо маринад (соус). 1,2 столової ложки солі, сюди ж 180 грамів цукру, води 125 мілілітрів, 250 міліметрів рослинної олії, оцет 6% винний, додаємо 150 мілілітрів і ваш улюблений кетчуп 500 грамів. Перемішуємо і відправляємо на плиту. Даємо покипіти соусу пару хвилин.
4. Заливаємо кабачки соусом. Через те як щільно кабачки лежать в банках у вас піде більше або менше соусу. Якщо у вас трохи не хватає соусу, можна додати по дві-три ложки крутого окропу. Наливаємо прям врівень, не переживайте навіть якщо соус побіжить зверху банки, потім можна буде це все обтерти.
5. Баночки злегка прикриваємо і відправляємо в каструлю на дно кладемо старенький рушник, щоб банки не стикалися з дном каструлі, заливаємо водою по плечики. Після закипання ось такі баночки 0,7 літра кип’ятимо 15 хвилин. Важливий момент, так банки у нас зараз з соусом теплі тому і воду необхідно заливати в теплу, що ви банки не лопнули.
Подробиці приготування дивіться в короткому відео.