Незвичайні і приголомшливо смачні мариновані помідори на зиму — без оцту і цукру в маринованому яблучному соку
Такі помідори порадують і здивують усіх любителів маринованих овочів за святковим столом, а взимку — скрасять буденну їжу. Насичений ароматами спецій густий маринад, в якому ні грама цукру або оцту — все тільки натуральне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Привабливість у тому, що крім приголомшливого аромату яблучного соку, ми отримуємо природні цукри і природні кислоти з цього соку, які будуть виступати в ролі консервантів.
Додатково ми додамо сіль для пікантності.
Взимку, після того, як ви з’їсте ці смачні помідори, у вас залишиться ароматний яблучний сік, який теж можна смачно використовувати: рекомендуємо стушкувати в ньому яке-небудь м’ясо або свинячу рульку.
Інгредієнти
на 1 банку 0,5 л:
- маленькі помідори — 300 г
- яблучний сік — 300 г
- сіль — 1 ч.л.
- спеції — на свій смак (в рецепті 1 зубчик часнику, 3-4 горошини запашного перцю, 0,5 ч. л. порошку гірчиці і 1 ч.л. гірчиці в зернах)
Для цього рецепта рекомендуємо вибирати невеликі за розміром помідорчики або беріть помідори чері.
Яблучний сік можна використовувати свіжовичавлений, якщо у вас є соковижималка (найкраще підійдуть кисло-солодкі сорти яблук) або ж використовуйте сік, який продається в магазині.
Набір спецій для маринаду може бути різним — все залежить від вашого смаку. Гірчиця відмінно поєднується з яблуками, тому виключати її не рекомендуємо.
Приготування
1. Помийте помідори і підготуйте банки з кришками. Стерилізуйте їх зручним і звичним для вас способом, в рецепті — в мікрохвильовці. Кришки просто кип’ятіть в каструльці.
2. Помийте помідори, покладіть в банку. 300 г на півлітрову банку — це орієнтована вага. Чим дрібніше помідори, тим більше їх поміститься в банку.
3. Готуємо маринад.
- Якщо ви використовуєте промисловий сік, вам потрібно просто відкрити пакет. Якщо яблучний фреш, додайте сік за допомогою соковидавлювача.
- Сік влийте в каструльку і доведіть до кипіння. Протримаєте на вогні пару хвилин, щоб вляглася піна.
- Залийте соком помідори в банках, прикрийте їх кришками, залиште на 10 хвилин прогрітися.
- У каструльку, де нагрівався сік, всипте сіль і гірчичний порошок. Влийте сік з банок з помідорами і перемішайте. Відправляйте маринад на вогонь і доведіть його до кипіння.
- У випадку з промисловим соком маринад вийде не таким каламутним, а якщо прибрати гірчичний порошок, то він і зовсім буде прозорим.
4. Поки маринад доходить до кипіння, наріжте часник і розкладіть його по банках. Туди ж відправляйте по кілька горошин запашного перцю і по ложці цілозерновій гірчиці.
5. Залийте помідори киплячим маринадом і щільно закрутіть банки кришками. Остудити, перевернувши банки догори дном і укутавши в ковдру, а потім перенесіть в шафу чи комірчину на зберігання.
Подробиці дивіться в короткому відео.
Смачного!