Беру баклажани і трохи фаршу: показую яку закуску я з цього готую
Сьогодні хочу поділитися з вами цікавою і дуже смачною закускою з баклажанів. Приготувати таку закуску дуже просто, виходить завжди смачно і з’їдається така закуска завжди однією з перших.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Баклажани – 1 кг.
- Айран – 1 літр.
- Сіль – 1,5 ст.л
- Фарш яловичий – 400 гр.
- Чорний мелений перець – 1 ч.л.
- Сире яйце – 3 шт.
- Борошно – 3 ст.л.
- Паприка – 1/2 ч.л.
- Сушений часник – 1/2 ч.л.
- Соняшникова олія – 150 мл.
- Сметана – 3 ст.л
- Часник – 3 зубчики.
Як приготувати приготувати закуску з фаршу
1. Беремо баклажани, відрізаємо у них кінчики і нарізаємо товстими шматочками. У кожному шматочку робимо надріз, але не до кінця, а таким чином, щоб його можна було розкрити.
2. Перекладаємо нарізані баклажани в глибоку ємність, заливаємо їх айраном, додаємо сіль і даємо постояти 15 хвилин. Завдяки айрану з баклажанів йде вся гіркота і вони набувають ніжний і цікавий смак.
3. У фарш (у мене яловичий) додаємо сіль, чорний мелений перець, сире яйце і все ретельно перемішуємо. Начиняємо отриманим фаршем баклажани.
4. У глибоку тарілку виливаємо два сирих яйця, додаємо борошно, 100 мл айрану і ретельно перемішуємо вінчиком, до утворення однорідної маси.
5. В отриману масу додаємо паприку, чорний мелений перець, сушений часник, сіль і ще раз добре перемішуємо.
6. Обвалюємо в отриманій суміші начинені фаршем баклажани і обсмажуємо на олії, на розпеченій сковорідці, з двох сторін до готовності.
7. Обсмажені баклажани викладаємо на паперовий рушник (щоб позбутися зайвої олії). Потім перекладаємо їх на тарілку, робимо соус зі сметани з часником, зверху обмазуємо ним готові баклажани і подаємо до столу.
Спробуйте приготувати, сподіваюся вам сподобається.