Пиріг з кабачків і картоплі на сковороді за 15 хвилин

Одного кабачка і чотирьох невеликих картоплин легко вистачить для приготування ситного пирога, якого вистачить на всю сім’ю. Готувати будемо на сковороді, в уникненні зайвих клопотів з замісом тіста.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • 1 кабачок
  • 4 невеликі картоплини
  • 1 цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 4 яйця
  • 80 г шинки (за бажанням)
  • 80 г сиру (за бажанням)
  • сіль перець

Приготування:

Шинка і сир за бажанням, можна приготувати ситний пиріг і без них. Спочатку займемося підготовкою овочів. Цибулю ріжемо четвертинками кілець, а картоплю і кабачок дрібними кубиками.

Часник спочатку придавлюємо ножем, а потім дрібно шаткуємо. Тепер всі овочі треба обсмажити. На розігріту сковороду наливаємо олію і викладаємо цибулю. Злегка обсмажуємо цибулю і потім додаємо до нього картоплю з кабачком. Смажимо все на середньому вогні до готовності овочів.

В кінці солимо, перчимо і додаємо часник. Перемішуємо, тримаємо на вогні ще півхвилини і знімаємо з вогню. Наступним кроком в миску вбиваємо яйця, солимо і збовтуємо вінчиком як на омлет. Потім всипаємо в туди ж приготовані овочі і перемішуємо.

Ставимо сковороду на вогонь і змащуємо маслом. Викладаємо половину омлету з овочами. За бажанням поміщаємо начинку, але можна і без неї: кладемо скибочки сиру і шинки рівним шаром.

І поверх начинки викладаємо другу частину омлету. Зменшуємо вогонь до маленького і накриваємо запіканку кришкою.

Ми залишаємо під кришкою на 10 хвилин. Коли краю схопляться, перевертаємо запіканку на іншу сторону за допомогою тарілки. Знову накриваємо кришкою і на малому вогні смажимо ще близько 5 хвилин.

Цей пиріг-запіканка буде ідеально поєднуватися зі сметаною. Смачного!

Не вдається скопіювати.