Пікантний салат-закуска з баклажанів з часником на зиму або на кожен день
Баклажани на смак нагадують гриби. Дуже смачний рецепт, рекомендую.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- баклажани – 3 кг;
- часник – 3 головки;
- цибуля – 3 шт;
- перець пекучий – 1-2 шт;
- зелень за смаком;
- олія – 375 мл.
Для маринаду:
- вода – 3 л;
- оцет 9% – 300 мл;
- сіль – 75 г.
приготування:
Нарізаємо баклажани середніми шматочками.
У воду додаємо сіль і оцет, доводимо до кипіння.
Кидаємо баклажани в киплячу воду і варимо 7 хвилин, потім дістаємо в ємність.
Нарізаємо цибулю тонкими півкільцями, часник пропускаємо через прес.
Подрібнюємо перець і зелень.
Змішуємо баклажани із зеленню, цибулею, часником і олією.
Маринуємо близько години, потім розкладаємо по банках.
Стерилізуємо 0.5 літрові банки – 8 хвилин, 1 літрові – 12 хвилин, 1.5 – 2 літрові – 15 хвилин.
Закочуємо, перевертаємо і вкутуємо до охолодження .
Можна таку закуску приготувати і поставити в холодильник, без консервації.
Смачного!