Дуже смачні кабачки з фаршем і помідорами
Смачна і досить проста страва. Думаю, такі кабачки виходять навіть смачніше голубців. Страва досить соковита і поживна. Відмінно підійде для щоденного меню. А простота приготування припаде до душі кожної господині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- 1 кабачок
- 2 помідори
- 500 грамів фаршу
- 100 грамів твердого сиру
Для заливки
- 100 грамів сметани
- 1 куряче яйце
- зелень
Покроковий процес приготування:
1. У фарш додаємо сіль, перець і часник (за бажанням). Все добре перемішуємо. З отриманої заготовки формуємо невеликі тонкі котлети.
2. Помідори і кабачки нарізаємо кружечками.
3. Форму для запікання змащуємо олією або вершковим маслом. На кабачок кладемо м’ясну котлету і помідор, такі бутерброди складаємо ребром в форму. Таким чином заповнюємо всю форму.
4. Приготуємо заливку. У миску кладемо сметану, додаємо подрібнений кріп, куряче яйце, сіль і перець за смаком. Все добре перемішуємо і вливаємо трохи води. Соусом заливаємо підготовлені овочі з фаршем.
5. Заготівлю відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 40 хвилин.
6. Сир натираємо на грубій терці. Потім дістаємо страву з духовки і присипаємо сиром. Знову ставимо форму в духовку і запікаємо все ще 10 хвилин.
7. Через відведений час страву подаємо до столу.