Рецепт пиріжків з «миттєвого» заварного дріжджового тіста

Таке тісто можна використовувати для пиріжків з різними начинками. Воно залишається м’яким і свіжим навіть на наступний день, працювати з ним легко і просто, воно не рветься.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно, 650 г;
  • вода тепла, 200 г і окріп, 200 мл;
  • дріжджі сухі, 3 ч.л;
  • сіль дрібка;
  • цукор, 1 ст.л;
  • олія соняшникова, 3 ст.л.

Для приготування начинки необхідно:

  • капуста, 1 качан;
  • яйця варені, 4 шт;
  • сіль, перець, спеції, зелень.

У теплій воді розчиняємо сіль і цукор, дріжджі. Просіваємо борошно і в ділимо на дві частини.

В одну вливаємо теплу воду з дріжджами і додаємо олію, потім кип’яток.

Вимішуємо спочатку ложкою, потім, коли охолоне, руками.

Викладаємо тісто на стіл і вимішуємо, додаючи решту муки.

Порада: борошна може знадобитися більше, але не забивайте масу борошном, щоб тісто вийшло еластичним і податливим не тугим.

Капусту тушкуємо як вам подобається або взагалі використовуємо іншу начинку.

Таке тісто можна використовувати відразу, якщо у вас вже готова начинка. Або залишити на 40 – 60 хвилин в теплому місці.

Рецепт пиріжків з «миттєвого» заварного дріжджового тіста

Обсмажуємо пиріжки на середньому вогні, в невеликій кількості олії з двох сторін.

Не вдається скопіювати.