Рецепт запіканки з курячого філе, який підкорив серця моєї сім’ї. Швидко, соковито і смачно
Запіканка з курячого м’яса, помідорів і сиру – це соковита, ароматна і апетитна страва, ідеальне доповнення до різних гарнірів і салатів. Дуже добре підходить до вечері і пікніка.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- куряча грудка, 800 г;
- цибуля, 1 шт;
- помідори, 2 шт;
- яйця, 4 шт;
- сметана або натуральний йогурт, 5 ст.л;
- сир, 100 г + сир 100 г;
- сіль, перець, спеції, зелень.
Як приготувати запіканку з курячого філе
М’ясо промиваємо і просушуємо, ріжемо невеликими шматочками. Сир тремо на грубій терці.
Яйця солимо і перчимо, змішуємо зі сметаною або натуральним йогуртом і перемішуємо за допомогою віночка до однорідності.
У яєчну масу всипаємо сир і шматочки м’яса.
Порада: додайте багато паприки і різних спецій, ароматний трав, тоді страва вийде просто ідеальною.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, помідори – кружечками.
У форму для запікання викладаємо масу, зверху кладемо кружечки цибулі і помідорів.
Посипаємо тертим сиром і відправляємо в духовку.
Запікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин.
Подаю гарячою або в холодному вигляді з різними гострими соусами. Чудово підходить часниковий або домашня аджика, кетчуп.