Огірочки по-польськи на зиму. Їх завжди мало!
Готую подвійну порцію.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Інгредієнти:
- огірки – 2 кг;
- вода – 0,5 склянки;
- цукор – 0,5 склянки;
- олія – 0,5 склянки;
- сіль – 2 ст.л.;
- перець – 1 ст.л.;
- часник – 1 ст.л.;
- оцет 70% – 1 ст.л.
Процес приготування:
Огірочки вибираємо молоді, промиваємо, заливаємо чистою, холодною водою на 2 години. Відрізаємо хвостики і ріжемо кружальцями по 1 см завтовшки.
Змішуємо воду, сіль і цукор, перемішуємо до розчинення і потім додаємо олію.
Всипаємо перець чорний, перемішуємо, вливаємо оцтову есенцію і перемішуємо.
Пропускаємо часник через прес і змішуємо з соусом.
Виливаємо заливку в огірки, дуже добре перемішуємо і залишаємо на пару годин.
Розкладаємо салат по чистих банках, накриваємо кришками і ставимо стерилізуватися на 10 хвилин (після закипання).
Закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо до повного охолодження.