Рецепт томатного соку на зиму з незвичайним смаком
У сезон збору врожаю потрібно обов’язково приготувати кілька баночок томатного соку . Його можна використовувати не тільки в якості напою, але і як інгредієнт перших і других страв. Наприклад, томатним соком зручно замінювати пасту при приготуванні соусів і супів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
На цей раз ми будемо готувати томатний сік з додатковими інгредієнтами. Це зробить готовий напій дуже цікавим за смаком і більш корисним.
Складові:
- помідори 5 кг;
- болгарський перець 3 шт;
- часник 1 головка;
- цибуля ріпчаста 1 шт;
- сіль 1 ст.л;
- цукор 3 ст.л.
Помідори потрібні найстигліші. Вони повинні бути досить м’якими, щоб з них було зручно вичавлювати сік.
Процес отримання томатного соку може відбуватися декількома шляхами. Деякі господині використовують соковижималки, але це не завжди вдала ідея, так як багато апаратів швидко забиваються насінням і виходять з ладу.
Набагато простіше використовувати звичайну м’ясорубку, через яку пропускають м’які томати. Потім їх потрібно протерти через дуже дрібне сито або марлю, складену в декілька разів. Це не тільки найшвидший, але і найбільш вигідний спосіб отримання соку з помідорів. Так залишок буде мінімальним, на відміну від використання соковижималок.
Далі нам потрібно очистити цибулю і болгарський перець, а після аналогічним способом витягти з них сік. Часник очищаємо від шкірки і пропускаємо через спеціальний прес.
В емальованій каструлі змішуємо всі рідкі інгредієнти. Ставимо ємність на середній вогонь і доводимо до кипіння. Додаємо сіль і цукор. Варимо сік близько п’ятнадцяти хвилин і відразу розливаємо по стерилізованим банкам. Закатуємо металевими кришками і відправляємо на зберігання в льох або в темну комору.
Смачного!