Ніжний паштет з курячої печінки

Якщо ви до цього ніколи не готували паштет в домашніх умовах, то не просто рекомендую, а наполягаю спробувати цей рецепт паштету з курячої печінки! Ви навіть не уявляєте наскільки все просто і швидко! Паштет виходить дуже смачний, ніжний, повітряний, в 100 разів корисніше, ніж магазинний.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • куряча печінка – 400 гр
  • морква, ріпчаста цибуля – по 1 шт.
  • вершки жирністю 20% – 100 мл
  • розм’якшене вершкове масло – 50 г
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, чорний мелений перець,
  • соняшникова олія для смаження.

Як приготувати паштет з курячої печінки

Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, моркву раджу натерти на дрібній тертці, щоб вона швидше приготувалася, часник дрібно нарізаємо.

Печінку гарненько промиваємо, плівку прибирати не обов’язково, так як вона дуже тонка, я просто перебираю, якщо є залишки жовчних протоків, зрізаю їх. Потім нарізаємо курячу печінку невеликими шматочками.

Обсмажуємо цибулю на олії на середньому вогні до м’якості.

Потім додаємо натерту морквину і обсмажуємо овочі до напівготовності.

У сковорідку до овочів додаємо курячу печінку і подрібнений часник, обсмажуємо рівно 5 хвилин, не більше.

Після того, як печінка з овочами обсмажилися, додаємо вершки 20% і тушкуємо 5 – 7 хвилин на слабкому вогні.

Залишилося посолити, додати чорний мелений перець. Перемішуємо і даємо охолонути.

Коли охолоне, перекладаємо все в чашу блендера, подрібнюємо до пастоподібного стану.

Тільки після цього додаємо в паштет розм’якшене вершкове масло і ще раз перебиваємо масу в блендері близько 1 хвилини.

Щоб паштет вийшов найніжнішим і повітряним потрібно обов’язково додавати вершки і вершкове масло.

Готовий паштет перекладаємо в скляну баночку або пластиковий контейнер і прибираємо в холодильник на одну годину.

Потім намазуємо на свіжий хліб і насолоджуємося! Як смачно! Приємного всім апетиту!

Не вдається скопіювати.