Дуже смачний “Голлівудський” салат на зиму – покроковий рецепт

З таким салатом приготованим за цим рецептом, у Вас ніколи не виникне питання, чим пригостити і здивувати гостей. Це найсмачніший з усіх салатів на зиму.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Складові:

  • Помідори – 2 кг.
  • Огірки – 1,5 кг.
  • Капуста – 2 кг.
  • Морква – 1,5 кг.
  • Солодкий болгарський перець – 1,5 кг.
  • Гострий перець – 2 шт.
  • Лавровий лист – 6 шт.
  • Рослинна олія – 500 мл.
  • Чорний перець горошком – 30 шт.
  • Оцет 9% – 150 мл.
  • Сіль – 4 ст. ложки.
  • Цукор – 150 гр.

Салат “Голлівудський”, покроковий процес приготування

1. Огірки необхідно замочити у воді на 2 години. Потім нарізати кружечками, товщиною приблизно 5 мм.

2. Капусту потрібно дрібно нашаткувати будь-яким зручним для вас способом. Подрібнену капусту посолити (1 ст. ложка), щоб вона трохи осіла. Перемішати і відставити убік.

3. У солодкого перцю видалити плодоніжки з насінням і нарізати соломкою. Помідори нарізати довільними шматочками. Червоний гострий перець нарізати соломкою. Моркву натерти на грубій тертці.

4. Всі підготовлені овочі перекласти в будь-яку глибоку ємність. У каструлю так само додати лавровий лист, 30 горошин чорного перцю, 150 гр. цукру, 3 ст. ложки солі. Влити 500 мл. рослинної олії і 150 мл. оцту 9%. Акуратно все перемішати. Накрити кришкою і залишити на 3 години, щоб овочі промаринувалося і дали сік. Через зазначений час салат розкласти по банках і рівномірно розподілити по банках виділений сік. Накрити простерилізованими кришками.

5. На дно великої глибокої каструлю покласти рушник, а на нього встановити наповнені баночки. Каструлю заповнити холодною водою до плічок банок. Поставити на вогонь і довести до кипіння. З моменту закипання варити 20 хвилин на повільному вогні. Потім акуратно дістати банки з каструлю і щільно закрутити кришками. Перевернути банки верх дном, огорнути теплою ковдрою або рушником і залишити до повного охолодження.

Остиглі банки перекласти в льох або комору. З даної кількості інгредієнтів виходить 10 літрів готового салату. Смачного!