Кабачкові млинці, в які закохається вся сім’я

Страви з кабачків особливо актуальні в літній період, коли овочі у вільному доступі, можна особливо не витрачатися. Смачні млинці з кабачка виходять не жирними, соковитими, вони не вбирають багато олії.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • кабачки – ½ кг;
  • кефір – 290 мл;
  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 400 гр;
  • соняшникова олія – 1 ст л;
  • зелень – опційно;
  • сіль – 1 ч л;
  • сода – ½ ч л;
  • вершкове масло.

Як приготувати кабачкові млинці

Кабачки миємо, якщо вони не переспілі, натирати треба відразу, не очищаючи. Переспілі очищаємо, видаляємо насіння, після цього тремо.

Потрібно дати кабачкам постояти, щоб виділився сік, зливаємо рідину.

Додаємо яйця, кефір, подрібнену зелень, присолюємо. Додаємо соду, вимішуємо.

Всипаємо борошно, попередньо просіюючи. Тісто потрібно залишити на чверть години, щоб воно як слід зчепилося.

Розігріваємо трохи соняшникової олії і смажимо млинці до рум’яного стану.

Складаємо млинці, промазуємо вершковим маслом, поки гарячі.

Можна додати в тісто 2 ложки манки, тоді млинці вийдуть пишнішими. Пікантність млинцям додасть смак часнику, якщо додати його разом із зеленню. Досить 1-2 зубчиків.

Млинці подають зі сметаною або будь-якими начинками, загорнувши трубочкою.

Не вдається скопіювати.