Жарке по-домашньому – приготувала не як завжди і так всім більше сподобалося

У моїй родині жарке прийнято готувати хоча б пару разів на місяць. Зазвичай, я розкладала сирі овочі і м’ясо в горщики і млоїла в духовці. Звичайно, це дуже смачно! Але, виявляється, може бути ще смачніше. Якщо попередньо овочі і м’ясо обсмажити на сильному вогні у вершковому маслі буквально 2-3 хвилини до легкої скоринки, смак жаркого стає в рази смачніший.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Овочі та м’ясо я беру ті, які у мене є на даний момент в холодильнику. Це можуть бути морква, помідори, селера, гарбуз і ін. Також і з м’ясом, буває курочку візьму або яловичину. Але ось коріандру я ніколи не зраджую, кладу обов’язково.

Необхідні продукти:

  • Яловичина – 600 г
  • Картопля – 5 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Солодкий перець – 1-2 шт.
  • Баклажан – 1 шт.
  • Зелень – 1 пучок
  • Часник – 2 зубч.
  • Вода – 150 г
  • Вершкове масло – 50 г
  • Спеції – за смаком
  • Сіль за смаком

Покроковий процес приготування:

Всі овочі очищаю, мою і нарізаю середніми або великими шматочками, зелень і часник дрібно нарізаю.

М’ясо мию і нарізаю середніми кубиками.

У сковорідку кладу шматочок вершкового масла і на сильному вогні спочатку обсмажую пару хвилин цибулю і солодкий перець. Якщо вас бентежить вершкове масло і сильний вогонь, можете додати в сковорідку трохи соняшникової олії.

Потім окремо смажу баклажани. При необхідності підкладаю масло в сковорідку.

Далі обсмажую картопля. Нічого солити не потрібно. Головне, щоб з’явилася легка скоринка.

В самому кінці смажу м’ясо. На обсмажування всіх продуктів йде хвилин 10-12. Якщо ви вирішите використовувати помідори або гарбуз, їх смажити не потрібно.

Беру горщики, в моєму випадку це один великий горщик. І починаю викладати шарами спочатку яловичину, потім цибулю і солодкий перець, баклажани, картоплю, сіль і спеції. Вливаю трохи води. Накриваю кришкою.

Готую в духовці близько 2 години при температурі 180 ° С.

Коли жарке приготувалося посипаю його дрібно нарізаними часником і зеленню. Накриваю кришкою і даю постояти ще хвилин 5-10.

М’яке м’ясо, розсипчаста картопелька з ароматом овочів, часнику та свіжої зелені, що може бути смачніше?

Не вдається скопіювати.