Жарке по-домашньому – приготувала не як завжди і так всім більше сподобалося
У моїй родині жарке прийнято готувати хоча б пару разів на місяць. Зазвичай, я розкладала сирі овочі і м’ясо в горщики і млоїла в духовці. Звичайно, це дуже смачно! Але, виявляється, може бути ще смачніше. Якщо попередньо овочі і м’ясо обсмажити на сильному вогні у вершковому маслі буквально 2-3 хвилини до легкої скоринки, смак жаркого стає в рази смачніший.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Овочі та м’ясо я беру ті, які у мене є на даний момент в холодильнику. Це можуть бути морква, помідори, селера, гарбуз і ін. Також і з м’ясом, буває курочку візьму або яловичину. Але ось коріандру я ніколи не зраджую, кладу обов’язково.
Необхідні продукти:
- Яловичина – 600 г
- Картопля – 5 шт.
- Цибуля – 2 шт.
- Солодкий перець – 1-2 шт.
- Баклажан – 1 шт.
- Зелень – 1 пучок
- Часник – 2 зубч.
- Вода – 150 г
- Вершкове масло – 50 г
- Спеції – за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
Всі овочі очищаю, мою і нарізаю середніми або великими шматочками, зелень і часник дрібно нарізаю.
М’ясо мию і нарізаю середніми кубиками.
У сковорідку кладу шматочок вершкового масла і на сильному вогні спочатку обсмажую пару хвилин цибулю і солодкий перець. Якщо вас бентежить вершкове масло і сильний вогонь, можете додати в сковорідку трохи соняшникової олії.
Потім окремо смажу баклажани. При необхідності підкладаю масло в сковорідку.
Далі обсмажую картопля. Нічого солити не потрібно. Головне, щоб з’явилася легка скоринка.
В самому кінці смажу м’ясо. На обсмажування всіх продуктів йде хвилин 10-12. Якщо ви вирішите використовувати помідори або гарбуз, їх смажити не потрібно.
Беру горщики, в моєму випадку це один великий горщик. І починаю викладати шарами спочатку яловичину, потім цибулю і солодкий перець, баклажани, картоплю, сіль і спеції. Вливаю трохи води. Накриваю кришкою.
Готую в духовці близько 2 години при температурі 180 ° С.
Коли жарке приготувалося посипаю його дрібно нарізаними часником і зеленню. Накриваю кришкою і даю постояти ще хвилин 5-10.
М’яке м’ясо, розсипчаста картопелька з ароматом овочів, часнику та свіжої зелені, що може бути смачніше?