Салат «День народження» із старовинного кулінарного журналу
Салати з невеликою кількістю продуктів завжди виходять найсмачнішими, тому що в них ідеальне поєднання смаків різних інгредієнтів. Пікантність салату додає маринована цибуля і м’ясо.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- куряче філе, 300 г;
- цибуля, 1 шт;
- яйця, 3 шт;
- помідор, 1 шт;
- цукор, 1 ст.л;
- оцет, 2 ст.л;
- майонез, 2 ст.л;
- сіль, перець.
Салат «День народження»: процес приготування
Яйця відварюємо і ріжемо кубиком. Помідор ріжемо кубиком.
Порада: щоб салат «не потік», помідор розрізаємо на дві частини, чайною ложечкою прибираємо м’якоть з насінням і потім нарізаємо довільними шматочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, змішуємо з цукром і оцтом, залишаємо маринуватися.
Куряче м’ясо відварюємо в підсоленій воді зі спеціями, охолоджуємо і ріжемо кубиком. Цибулю віджимаємо від оцту.
Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і подаємо на стіл.
Щоб було смачніше, додайте червону цибулю, також попередньо її замаринувавши. Куряче м’ясо можна взяти копчене або запечене в духовці – так у салата будуть оригінальні, пікантні нотки. Деякі ще додають сюди сир, порізаний кубиками, але зовсім небагато.