Салат «День народження» із старовинного кулінарного журналу

Салати з невеликою кількістю продуктів завжди виходять найсмачнішими, тому що в них ідеальне поєднання смаків різних інгредієнтів. Пікантність салату додає маринована цибуля і м’ясо.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • куряче філе, 300 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • яйця, 3 шт;
  • помідор, 1 шт;
  • цукор, 1 ст.л;
  • оцет, 2 ст.л;
  • майонез, 2 ст.л;
  • сіль, перець.

Салат «День народження»: процес приготування

Яйця відварюємо і ріжемо кубиком. Помідор ріжемо кубиком.

Порада: щоб салат «не потік», помідор розрізаємо на дві частини, чайною ложечкою прибираємо м’якоть з насінням і потім нарізаємо довільними шматочками.

Цибулю ріжемо тонкими півкільцями, змішуємо з цукром і оцтом, залишаємо маринуватися.

Куряче м’ясо відварюємо в підсоленій воді зі спеціями, охолоджуємо і ріжемо кубиком. Цибулю віджимаємо від оцту.

Змішуємо всі інгредієнти, заправляємо майонезом і подаємо на стіл.

Щоб було смачніше, додайте червону цибулю, також попередньо її замаринувавши. Куряче м’ясо можна взяти копчене або запечене в духовці – так у салата будуть оригінальні, пікантні нотки. Деякі ще додають сюди сир, порізаний кубиками, але зовсім небагато.

Не вдається скопіювати.