Кабачки в часниковому клярі. Закуска зникає зі столу першою!

Цей рецепт є спадщиною бабусі, яка готувала так кабачки для всіх родичів, гостей і улюбленої внучки, тобто мене. Зараз я готую кабачки за рецептом бабусі на кожне застілля в літній період і щонеділі на сімейну вечерю.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Які інгредієнти необхідні:

  • Кабачки – дві штуки середнього розміру;
  • Часник – три зубці;
  • Борошно – чотири стол. ложки;
  • Яйця – дві штуки;
  • Трошки молока;
  • Перець, сіль на ваш смак.

Кабачки в часниковому клярі: приступаємо до процесу приготування

Якщо у кабачків жорстка шкірка, то її необхідно обрізати. Ріжемо їх на кружки і трохи солимо.

Часник тремо за допомогою терки з дрібними отворами. Складаємо його в мисочку.

До часнику відправляємо муку, яйця, сіль по своєму смаку і наливаємо трішки молока. Мішаємо добре. В результаті кляр повинен вийти рідким, але при цьому він не буде стікати з кабачків.

Нагріваємо сковорідку на плиті і наливаємо олію. Кожен кабачок умочуємо в клярі, трохи затримавши його там, і після відразу кладемо на сковорідку. Смажимо кабачки з однієї й іншої сторони до золотистості.

Кабачки в часниковому клярі. Закуска зникає зі столу першою!

З кабачками прийнято подавати сметану або соус на її основі.

Не вдається скопіювати.