Перевірений рецепт за 10 хвилин. Беру 1 склянку кефіру і готую гору біляшів
Якщо ви любите пончики-пампушки, цей рецепт вам точно сподобається. Досить взяти кефір і борошно і придумати будь-яку начинку. Я взяла фарш і вийшли пишні біляші.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір, 400 мл;
- яйця, 2 шт;
- цукор, 1 ст.л;
- сіль дрібка;
- масло вершкове, 60 г;
- розпушувач, 1.5 ч.л;
- борошно, близько 700 г;
- фарш, 550 г;
- цибуля, 2 шт;
- сіль, перець, спеції.
Процес приготування біляшів
Яйця змішуємо з сіллю і цукром, збиваємо трохи віночком. Вливаємо кефір, перемішуємо.
Порада: кефір краще брати домашній або з високим відсотком жирності, тоді тісто буде дуже м’яким.
Вливаємо розтоплене вершкове масло, перемішуємо.
Всипаємо частинами просіяне борошно. У перших частинах всипте розпушувач і вимішуйте тісто.
Може вам буде потрібно менше або трохи більше борошна, намагайтеся не забивати масу і вимесіть м’яке, не липке і еластичне тісто.
Тісто накриваємо і залишаємо на 30 хвилин.
Цибулю для фаршу за смаком натираємо на тертці або дрібно ріжемо, щоб начинка вийшла соковитою. Додавайте зелень, спеції.
Формуємо біляші і обсмажуємо їх у великій кількості олії.
Викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.
Пишні і м’які, не жирні, дуже апетитні і смачні біляші можна робити з різними начинками, навіть з солодкими.