Баклажани зі смаком грибів на зиму. Перепробувала багато рецептів, але кращого не знайшла
Баклажани володіють однією особливістю, за яку їх люблять багато кулінарів: обсмажені овочі нагадують за смаком гриби, а якщо ще додати набір певних спецій, салати не відрізниш від грибних страв.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2.5 кг;
- часник, 1 головка;
- кріп, пучок;
- грибні кубики, 2 шт;
- сіль, 1 ч.л;
- оцет 9%, 2.5 ст.л;
- олія соняшникова, близько 400 мл.
Процес приготування баклажанів на зиму
Баклажани ріжемо невеликими кубиками. Зараз майже немає сортів, які необхідно промивати від гіркоти, тому очищаємо від шкірки і ріжемо.
Обсмажуємо кубики порційно, щоб процес проходив швидше.
Кріп і часник дрібно січемо.
Баклажани викладаємо на паперові рушники, щоб прибрати надлишки олії.
Порада: грибні кубики можна замінити приправою грибною, буде досить 2 – 3 столових ложок. Якщо вона з сіллю, додатково сипати сіль не потрібно.
Баклажани заправляємо сіллю, приправою, оцтом і перемішуємо. Залишаємо на 30 хвилин.
Розкладаємо в чисті банки, ущільнюємо.
Накриваємо кришками і ставимо стерилізувати на 20 хвилин (банки 0.5 л).
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження. Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Салат виходить просто дивовижним, швидко готується і також швидко зникає з тарілок. Тому готуйте більше.