Баклажани на зиму! Тепер це мій улюблений зимовий салатик
Консервування баклажанів різними способами – це обов’язкова програма в період заготовок овочів в нашій родині. Цей рецепт ми використовуємо найчастіше і завжди закриваємо не маленьку кількість банок.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2 кг;
- цибуля, 3 шт;
- часник, 1 головка;
- приправа до шашлику, 1 пакет;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 2 ст.л;
- олія соняшникова, 50 мл;
- перець, 1 ч.л;
- оцет, 50 мл.
Баклажани на зиму: процес приготування
Цибулю ріжемо півкільцями. Баклажани нарізаємо шматочками, поливаємо олією і перемішуємо.
Розігріваємо суху сковороду і порційно обсмажуємо всі баклажани – олії більше не додавайте, щоб салат не вийшов сильно жирним.
Змішуємо баклажани обсмажені з цибулею і дрібно нарізаним часником, приправою для шашлику, сіллю і цукром, перцем і оцтом.
Перемішуємо масу руками – так ви зможете все добре перемішати між собою.
Ставимо зверху тарілку і вантаж, залишаємо салат на 7 годин для маринування.
Перемішуємо салат і розкладаємо по чистим баночках.
Ставимо банки в каструлю на рушник, наливаємо воду до шийки, доводимо до кипіння і стерилізуємо протягом 30 хвилин.
Закручуємо кришки, перевертаємо. Укутуємо і залишаємо до охолодження.
Зберігаємо в підвалі або в коморі.
Я роблю цей маринований салат і просто так – після 7 години маринування, просто ставлю його в холодильник на 30 хвилин і подаю до столу. Попереджаю – салат виходить дуже гострим, тому якщо ви не любите такої гостроти, додавайте менше перцю, часнику і приправи для шашлику.