Заливний пісочний пиріг з ягодами. Рецепт смачної домашньої випічки
Заливний пісочний пиріг з ягодами виходить ніжним і розсипчастим. З таким пирогом можна насолоджуватися ранковим чаєм.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Тісто:
- Борошно – 2 склянки
- Вершкове масло або маргарин – 130 грам
- Яйця – 2 штуки
- Розпушувач – 1 чайна ложка
- цукор – 4 столові ложки
Заливка:
- Сметана – 250 грам
- Борошно – 2 столові ложки
- Яйця – 1 штука
- Цукор – 140 грам
Начинка:
- Будь-які ягоди – 300 грам
Як приготувати пісочний пиріг з ягодами
Вимийте ягоди, видаліть кісточки і злийте зайвий сік.
Приготуйте тісто – яйця збийте з цукром, потім додайте м’яке масло і ретельно перемішайте.
Борошно, просіяне з розпушувачем, додайте до маси, замісіть тісто і поставте в холодильник на 15-20 хвилин.
Тепер приготуйте заливку – злегка збийте яйця з цукром, влийте сметану, борошно і розмішайте до зникнення грудочок.
Потім дістаньте тісто з холодильника, розкачайте у велике коло більше за розміром, ніж дно форми.
Тісто викладіть у форму, сформуйте бортики, зверху викладіть ягоди і залийте заливкою за допомогою ложки.
Пиріг випікайте в розігрітій до 180 градусів протягом 45-55 хвилин, потім залиште в духовці і охолодіть у формі. Смачного!