Баклажани по-грецьки. Смачна овочева закуска

Баклажани по-грецьки вийдуть неймовірно ароматними і підійдуть як гарнір до будь-якої страви.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Необхідні продукти:

  • Баклажани – 5-7 штук
  • Часник – 10 зубчиків

Маринад:

  • Вода – 0,5 літра
  • Цукор, сіль – по 1 столовій ложці
  • Перець духмяний – 4 штуки
  • Перець чорний горошком – 8 штук
  • Соняшникова олія – 1 столову ложку
  • Мед – 1 столова ложка
  • Гвоздика – 4 штуки
  • Оцет 9% – 80 мілілітрів

Як приготувати баклажани по-грецьки

Всі інгредієнти для маринаду з’єднайте, доведіть до кипіння, зніміть з вогню і охолодіть.

Очистіть баклажани від шкірки, наріжте тонкими довгими пластинами, посоліть і відкладіть на 20-30 хвилин.

Наріжте часник на тонкі пласти.

Відіжміть баклажани від соку і обсмажте на сухій сковорідці до рум’яності.

Візьміть контейнер, викладіть туди баклажани, перекладаючи шматочками часнику.

Залийте маринадом, закрийте кришкою і поставте в холодильник на 3-5 доби.

Ви можете спробувати баклажани і на третю добу, але через зазначений час вони будуть набагато найсмачнішими.