Свекруха показала як приготувати ніжний сметанний пиріг, який ніжніший чизкейка
Напевно кожен пробував сметанник, але цей сметанний пиріг на пісочному тісті, побив очікування. Сьогодні з досвіду, покажу як приготувати сметанний пиріг, який люблять дітки і дорослі. Щоб приготувати пиріг сметанник, знадобиться сметана, а для основи використовую пісочне печиво. Цей рецепт сметанника набагато смачніший чим чізкейк або навіть торт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
Основа:
- Пісочне печиво – 250 г
- Вершкове масло – 70 г
Суфле:
- Сметана 20-25% – 600 г
- Яйця – 3 штуки (розділити на білки і жовтки)
- Крохмаль – 40 г
- Цукор – 140 г
- Ванільний цукор – 10 г
Начинку з суфле (900 г) розділити на три частини
- 450 г + мак (подрібнений) – 30 г
- 300 г
- 150 г + какао-порошок 15 г
Як приготувати сметанний пиріг
Перед приготуванням вам слід знати декілька нюансів!
- Всі інгредієнти повинні бути обов’язково кімнатної температури
- Після того як пиріг відправите в духовку, духовку не відкривати до самого кінця.
- Після приготування пиріг не діставати, злегка прочинити духовку і дати постояти 30 хвилин і тільки потім можна буде дістати.
Беремо будь-яке пісочне печиво і подрібнюємо в блендері в дрібну крихту, додаємо вершкове масло і ще раз перемішати.
Форму діаметром 20 см, дно застеляємо пергаментним папером, висипаємо підготовлену крихту, формуємо бортики і рівномірно розподіляємо по дну.
Прибираємо форму в морозилку і підготуємо сметанне суфле.
У глибоку миску викладаємо сметану, додаємо жовтки і висипаємо кукурудзяний крохмаль, перемішати віночком до однорідної маси.
В іншу ємність виливаємо білки, збиваємо міксером до пишної піни, поступово всипаємо цукор, ванільний цукор і збиваємо до стійкої маси.
Збиті білки з’єднуємо зі сметаною масою, акуратно перемішати і розділити на 3 частини. (450 гр, 300 гр, 150 гр)
У миску де знаходиться 450 грам всипаємо подрібнений мак, перемішати, в 300 грам нічого не додаємо, в 150 грам всипаємо какао і добре перемішати.
Дістаємо форму з морозилки, першим шаром виливаємо макову масу, другим шаром зметану і третім шаром какао.
Відправляємо пиріг в розігріту духовку до 140 градусів і випікаємо 1ч 45 хвилин. Духовку не відкривати.
Після приготування відкрити трохи духовку і дати постояти 30 хвилин. Дістаємо з духовки і даємо повністю охолонути, потім прибираємо в холодильник на 1-2 години.
Перевертаємо пиріг на тарілку і за своїм бажанням прикрашаємо верх пирога.
Розрізаємо пиріг гарячим ножем і подаємо до чаю. Смачного!!!