Попросили приготувати ще п’ять порцій. «Баклажани як гриби» – смачний салат на зиму
Баклажани, як і кабачки стали універсальними овочами, з яких можна зробити безліч смачних страв і консервації. Це простий, але смачний салат на зиму з баклажанів, які нагадують гриби.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- баклажани, 3 кг;
- цибуля, 1 кг;
- майонез, 400 г;
- приправа грибна, 50 г;
- сіль;
- олія соняшникова, 200 мл.
Як приготувати Баклажани як гриби
Баклажани промиваємо і ріжемо шматочками, цибулю – кубиками.
Заливаємо баклажани водою з невеликою кількістю солі.
Доводимо до кипіння, варимо 3 хвилини, зливаємо через сито і віджимаємо.
Цибулю обсмажуємо до золотистого кольору.
Баклажани також обсмажуємо порційно до рум’яності.
Змішуємо цибулю з баклажанами, грибною приправою, сіллю і перцем, майонезом.
Розкладаємо салат в чисті і сухі банки, ущільнюємо.
Накриваємо кришками і стерилізуємо 15 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігаємо тільки в підвалі або в холодильнику, де салат буде зберігається аж до весни.
Салатик дуже виручає, якщо на порозі гості, він завжди подобається всім, хто його пробує. Також можна робити його і просто без стерилізації до вечері або на обід.