Аджика на зиму. Хоч рецепт і не класичний, але смачно дуже
Рецепт даний з розрахунку на 5 кілограмів помідорів, вперше я її так і зробила, чомусь навіть сумнівів не було, що вийде несмачно. З’їли все ще до Нового року. Тепер “кручу” по кілька партій.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Рецепт простий, але дуже смачна аджика виходить. Вся краса цієї аджики в пікантності і гостроті.
Щоб приготувати 12 півлітрових банок аджики, знадобиться:
- помідори – 5 кг;
- цибуля – 1,5 кг .;
- перець болгарський червоний – 1,5 кг;
- цукор – 2,5 склянки;
- сіль – 2,5 ст. ложки;
- перець чилі мелений – 3 ст. ложки;
- гірчиця суха – 6 ст. ложок.
Як приготувати аджику на зиму
Помідори краще вибирати ті, які м’ясисті, а перці краще брати стиглі, так і колір і густота у аджики будуть, що треба.
Якщо сумніваєтеся в рецепті, ділите всю кількість продуктів на 2 або 3.
Помідори нарізаємо середніми шматочками, так, щоб було зручно молоти на м’ясорубці.
Так само, великими шматочками, нарізаємо перець і цибулю. Перемелюємо все на м’ясорубці.
Додаємо сіль, цукор, перець чилі і суху гірчицю.
Практично готово! Залишиться все зварити. На повільному вогні варимо 20-30 хвилин. Якщо хочеться отримати аджику густішу, можна проварити трохи довше.
Розливаємо все по стерилізованим банкам, закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і укутуємо. Нехай остигають якомога довше, через тиждень можна їсти.
Аджика прекрасно підходить до будь-яких страв: і до м’яса, і до риби, і навіть з макаронами дуже смачно!