Готую баклажани по-турецьки тільки так. Ділюся смачним рецептом
Фаршировані баклажани з м’ясним фаршем – це розкішна страва, апетитна і ситна, готується просто і швидко, можна додавати різні приправи і спеції.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2 – 4 шт;
- олія соняшникова, 3 ст.л;
- паприка, сіль, перець, спеції;
- помідори, 3 шт;
- сметана для подачі;
- фарш, 500 г;
- цибуля, 1 шт;
- часник, зелень, спеції.
Процес приготування баклажанів по-турецьки
Промиваємо овочі, хвостик не відрізаємо, а сам баклажан ріжемо на смужки, але не до кінця – біля хвостика залишайте не порізану частина.
Солимо всі надрізи, залишаємо на 20 хвилин, щоб скибочки стали еластичними і просоленими. Промиваємо під холодною водою.
У ємність наливаємо олію, додаємо паприку і інші спеції. Змащуємо кожен шматочок віяла олією зі спеціями.
Фарш заправляємо подрібненою цибулею і часником, зеленню, солимо і перчимо, всипаємо різні спеції.
Віяло баклажан завертаємо до хвостика, щоб вийшли осередки.
Порада: фіксуйте зубочисткою біля хвостика.
Фаршируємо баклажани і викладаємо їх в форму для запікання, посипаємо паприкою і спеціями, поливаємо тертими помідорами.
Можна ще викласти шматочки помідорів, солодкий перець, скроплюємо олією.
Накриваємо пергаментом, змоченим водою.
Запікаємо при 180 градусах близько 40 – 45 хвилин.
Подаю таку закуску до картопляного пюре, запеченої картоплі в духовці, поливаю різними домашніми соусами на сметані із зеленню і часником. Все виходить дуже смачно, страва абсолютно не жирна, м’яка і соковита, ситна.