Готуємо салат з огірків, помідорів і болгарського перцю без стерилізації

Дуже простий, швидкий в приготуванні і найголовніше дуже смачний салат з огірків, помідорів, цибулі, болгарського перцю і часнику! Виходить з даної кількості інгредієнтів 2 літри салату.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Для приготування знадобиться:

  • огірки 600 гр;
  • помідори 300 гр;
  • перець болгарський 1 шт;
  • перець гіркий – за бажанням, якщо любите гостреньке (1/3 стручка або за смаком);
  • цибуля ріпчаста 2 головки;
  • часник 4 зубчики;
  • сіль 2 ч. ложки;
  • цукор 3 ч. ложки;
  • оцет 9% 3 ч. ложки;
  • масло рослинне 3 стол. ложки.

Спосіб приготування:

Всі овочі помити. Перець, цибулю, часник почистити. Всі інгредієнти порізати як на звичайний всіма улюблений салат з огірків і помідорів. Так як цибуля вариться довше інших продуктів, то її треба порізати подрібніше, наприклад тонкими чверть кільцями. Часник – тонкими пластинками.

У глибоку чашу або каструлю (в чому будете варити), скласти всі нарізані овочі, додати сіль, цукор, масло рослинне і оцет. Перемішати, дати салату постояти 1 годину, щоб пустив сік.

Далі поставити його на середній вогонь і варити салат близько 15 хвилин, з початку закипання – періодично помішуючи.

Розлити готовий салат по стерильним банкам і закатати стерильними кришками. Дати баночкам з салатом охолонути і прибрати в темне прохолодне місце на зберігання.