Відмінні гречані котлети з фаршем і овочами
Представляємо вашій увазі рецепт дуже апетитних котлет, які припадуть до душі кожному.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
За рахунок соусу котлети виходять не тільки дуже ароматними і апетитними, а й мають насичений кислувато-солодкий смак.
Рекомендую взяти цей рецепт на заміточку.
Потрібні інгредієнти
- 200 г вареної гречки
- 400 г м’ясного фаршу
- 1 яйце
- 2 ріпчастих цибулі
- 2 моркви
- 1 столова ложка томатної пасти
- чорний мелений перець за смаком
- 100 г панірувальних сухарів
- олія по потребі
- 200 мл води
- 20 г зеленої цибулі
- 1 чайна ложка цукрового піску
- сіль за смаком
Починаємо процес
В першу чергу очищаємо моркву і ріпчасту цибулю. Потім нарізаємо великими шматочками половину від загальної кількості. Пропускаємо через м’ясорубку. Для цього процесу можете також використовувати блендер.
Гречку також подрібнюємо і відправляємо до овочів. Перемішуємо все до однорідності. Потім сюди відправляємо фарш.
Після чого вбиваємо яйце і заправляємо спеціями. Знову добре перемішуємо.
Змочуємо руки водою і формуємо невеликі котлети однакової форми.
Обвалюємо їх в панірувальних сухарях з усіх боків і відправляємо на розігріту сковороду з достатньою кількістю олії обсмажувати по 3 хвилини з кожного боку. Вогонь повинен бути сильним. При цьому потрібно періодично доливати олію.
Беремося за приготування томатної заливки. Для цього залишки цибулі і моркви подрібнюємо. Останню потрібно натерти на крупній фракції терки.
Потім перекладаємо потрібні інгредієнти на розігріту сковороду з невеликою кількістю олії обсмажувати до м’якості.
Після чого додаємо томатну пасту і воду. Перемішуємо все і тушкуємо пару хвилин. Солимо і перчимо до смаку, а також сипемо цукровий пісок.
Готові котлети потрібно остудити. Після чого перекласти в окрему ємність, наприклад в каструлю, і залити підготовленим томатним соусом. Він повинен практично повністю їх покрити. Ставимо на вогонь і тушкуємо приблизно 15 хвилин.
Після закінчення потрібного часу знімаємо з плити і залишаємо на деякий час настоятися.
Подаємо з подрібненою зеленню і в теплому вигляді.
Смачного!