Чорну смородину їмо всю осінь, зиму і весну, а ягоди як свіжі
Сьогодні я хочу поділитися з вами двома рецептами заготовки чорної смородини на зиму, якими користуюся протягом багатьох років і вважаю їх найбільш простими і вдалими.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Смородину потрібно перебрати, відірвати хвостики, вимити під проточною водою і висушити на рушнику.
Для першого способу відбираю саму стиглу ягоду і перекладаю в не великі контейнери, заповнюю приблизно на половину.
Іншу смородину частинами пересипаю в чашу блендера і подрібнюю до стану пюре.
Перекладаю в миску і так подрібнюю всю ягоду.
У пюре додаю цукор за смаком і трохи перемішую. Пробую на смак і якщо потрібно, то додаю ще цукор.
І збиваю міксером пюре з цукром, буквально 3-4 хвилини. За цей час цукор повністю розчиниться і пюре трохи збільшиться в об’ємі і стане більш густим.
І тепер зверху заливаю ягоди. Мої контейнери об’ємом 250 мл, для мене це найзручніший об’єм. Потрібно враховувати, що коли розморозите один контейнер смородини потрібно з’їсти буквально за 2 дні, ягода довго в холодильнику зберігатися не буде. Можна трохи постукати по столу, щоб мус рівномірно розподілився по формі.
Смородина виходить дуже смачна, виходять ягоди в мусі. Взимку її можна просто розморозити і їсти ложкою як справжній десерт.
Для другого способу трохи смородини кладу в чашу блендера і буквально кілька секунд пробиваю. Виходить рубана смородина у власному соку. Якщо пробивати довше блендером, то смородина перетвориться в пюре. Також буде якщо в блендер покласти занадто багато ягід.
Додаю цукор до смородині, я додаю 300 грамів цукру на 1 кг ягід, але все залежить від солодощі ягід. Перемішую, потрібно щоб цукор повністю розчинився.
Перекладаю готову смородину в контейнери і прибираю на зберігання в морозильну камеру. Виходить смородина у власному соку, вона відмінно підійде для млинців, оладок, сиру або морозива.
За багато років я перепробувала багато спосіб приготування смородини на зиму, але ці два для мене найкращі.