Рибні тюфтельки як в дитячому садку. Ділюся рецептом
Як в дитячому саду рибні тюфтельки. Моя дочка, коли ходила в дитячий садочок дуже їх любила, тому мені довелося навчиться готувати вдома, чому рада не тільки дочка, але і вся сім’я їсть з величезним задоволенням.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- риба філе – 700 г
- хліб – 100 г
- яйця – 1 шт
- цибуля – 1 шт
- сіль – 1 ч.л. (неповна)
- чорний перець – за смаком
Для підливи:
- цибулина – 1 шт
- морква – 1 шт
- сметана – 100 г
Покроковий процес приготування:
Для початку відокремимо рибне філе, у мене тріска, можна минтай взяти, теж смачно виходить. Знімаємо шкірку. Обрізки не викидаємо, а беремо каструлю наливаємо в неї воду доводимо до кипіння, приблизно 1 літр, кладемо рибні обрізки і варимо до готовності хвилин 20-30.
Хліб по вазі 100 грам замочимо у воді, цибулину поріжемо кубиками. На сковорідку наливаємо соняшникову олію і кладемо цибулю, обсмажуємо до напівпрозорості.
Рибне філе 700 грам пропускаємо через м’ясорубку, дрібну решітку, я пропускаю два рази, щоб бути впевненою що всі дрібні кісточки перемололися. Тепер пропускаємо через м’ясорубку віджатий хліб і цибулю.
Додаємо сіль неповну ч.л., перець чорний за смаком, перемішуємо і розбиваємо 1 яйце, ще раз все перемішуємо. Фарш готовий. Беремо відповідний лист змащуємо олією, у мене, розмір 40 см на 27 см.
Формуємо тюфтельки, у мене вагою приблизно по 100 грам, обвалюємо у борошні і кладемо на лист.
Ставимо в духовку і готуємо хвилин 20 при температурі 200 градусів, потрібно, щоб вони злегка схопилися.
Моркву натремо на тертці, цибулину поріжемо кубиками. Обсмажити на сковорідці спочатку цибулю, потім кладемо моркву і обсмажуємо ще все разом хвилини 2.
Готову відварену рибу виймаємо і відокремлюємо від кісток. У рибний бульйон кладемо пасеровану моркву з цибулею і рибу, яку відділили від кісточок, додамо 100 грам сметани, додати сіль за смаком і чорний перець, можна додати зелені за бажанням.
Як закипить знімаємо з вогню і заливаємо тюфтельки, ставимо ще раз в духовку на хвилин 30 при 200 градусах або орієнтуйтеся по готовності.
Готові тефтельки подаємо з гарніром. Дуже ніжні і дуже смачні тюфтельки виходять. Рекомендую приготувати і спробувати цю смакоту.