Кабачки з овочами в сметані. Найпростіший спосіб приготування
Сьогодні буду готувати тушкований кабачок найпростішим способом. Простіше просто не буває! На все про все вам знадобиться не більше 20 хвилин і смачний, корисний і ароматний гарнір у вас на столі. Можна їсти і просто так, якщо ви на дієті. Якщо ж ви не на дієті, то можна і з котлеткою. Найцікавіше, що такі кабачки дуже добре їдять діти! Сама була здивована. Але вони навіть тарілочки хлібом вичищають.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- олія соняшникова – 2 – 3 ст.л.
- кабачок – 600 – 700 гр.
- сметана – 2 ст.л. з гіркою
- часник – 1 зубчик
- сіль
- перець
- спеції – (у мене сіль)
Покроковий рецепт приготування
У сковорідці розігріваю олію і обсмажую до м’якості нашатковану цибулину і потерту на великій тертці моркву.
Кабачок (у мене він був великий) очистила від шкірки і порізала кубиком, але не дуже дрібно.
Якщо кабачок буде зовсім “молоденький”, тоді очищати його від шкірки не потрібно.
Як тільки цибуля і морква обсмажилися до м’якості, перекладаю до них порізаний кабачок і добре перемішую.
Потім закриваю кришку і тушу на середньому вогні хвилин 5 – 7, не більше.
У мене пройшло 6 хвилин, знову все перемішую і додаю сіль за смаком, сметану і зубчик часнику, пропущений через прес.
Можна використовувати перець і якісь свої улюблені приправи.
Перемішую, закриваю кришкою і знову тушкую хвилини 2, не більше.
Все, наша страва готова!
Добре, як самостійна страва і, як гарнір до м’ясних і рибних страв.
При бажанні можна додати свіжої зелені.