Капустяники з фаршем. Смачні котлети без зайвих затрат
Пропонуємо бюджетний варіант приготування котлет. Для цього фарш доповнюємо подрібненою капустою, майже в такому ж об’ємі. В результаті виходить в два рази більше фаршу і самих котлет. По-суті, це один з варіантів капусників з фаршем. Крім збільшення об’єму, капуста робить вироби соковитішими, м’якшими і кориснішими. Смак котлет трохи змінюється, також присутній легкий капустяний аромат. Котлети спочатку смажаться на сковороді, після доходять до готовності в духовці.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Необхідні продукти:
- білокачанна капуста – 500 г
- м’ясний фарш – 600 г
- яйце куряче – 1 шт
- цибуля ріпчаста – 2 шт
- сіль – 1 ч.л.
- чорний мелений перець – за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Капусту відокремте від верхніх листочків, наріжте довільними шматками невеликого розміру. Цибулю очистіть, також наріжте шматочками.
2. Нарізку цибулі і капусти викладіть в контейнер блендера, подрібніть. Також можна скористатися м’ясорубкою з середньою насадкою.
3. Подрібнені овочі з’єднайте з м’ясним фаршем.
4. Вбийте яйце, всипте сіль і мелений перець.
5. Суміш ретельно перемішайте, краще це зробити руками, щоб компоненти максимально з’єдналися між собою, і маса стала однорідною.
6. З суміші сформуйте биточки довгастої форми середнього розміру.
7. Кожен екземпляр перед смаженням запаніруйте в борошні з усіх боків. Зайвий шар борошна струсіть.
8. На плиті розігрійте сковорідку, влийте олію. У гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з обох сторін. Сковорідку прикрийте кришкою.
9. Всі підсмажені котлети складіть у термостійку ємність, влийте 30 мл води, накрийте фольгою, завантажте в розігріту духовку. Запікайте їх наступні 15 хвилин при температурі 200 градусів. У духовці котлети дійдуть до готовності. Також це можна зробити в каструлі.
Капусники готові до подачі на стіл!
Смачного!