Капустяники з фаршем. Смачні котлети без зайвих затрат

Пропонуємо бюджетний варіант приготування котлет. Для цього фарш доповнюємо подрібненою капустою, майже в такому ж об’ємі. В результаті виходить в два рази більше фаршу і самих котлет. По-суті, це один з варіантів капусників з фаршем. Крім збільшення об’єму, капуста робить вироби соковитішими, м’якшими і кориснішими. Смак котлет трохи змінюється, також присутній легкий капустяний аромат. Котлети спочатку смажаться на сковороді, після доходять до готовності в духовці.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні продукти:

  • білокачанна капуста – 500 г
  • м’ясний фарш – 600 г
  • яйце куряче – 1 шт
  • цибуля ріпчаста – 2 шт
  • сіль – 1 ч.л.
  • чорний мелений перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Капусту відокремте від верхніх листочків, наріжте довільними шматками невеликого розміру. Цибулю очистіть, також наріжте  шматочками.

2. Нарізку цибулі і капусти викладіть в контейнер блендера, подрібніть. Також можна скористатися м’ясорубкою з середньою насадкою.

3. Подрібнені овочі з’єднайте з м’ясним фаршем.

4. Вбийте яйце, всипте сіль і мелений перець.

5. Суміш ретельно перемішайте, краще це зробити руками, щоб компоненти максимально з’єдналися між собою, і маса стала однорідною.

6. З суміші сформуйте биточки довгастої форми середнього розміру.

7. Кожен екземпляр перед смаженням запаніруйте в борошні з усіх боків. Зайвий шар борошна струсіть.

8. На плиті розігрійте сковорідку, влийте олію. У гарячу олію покладіть заготовки, смажте їх на середньому вогні приблизно по 5 хвилин з обох сторін. Сковорідку прикрийте кришкою.

9. Всі підсмажені котлети складіть у термостійку ємність, влийте 30 мл води, накрийте фольгою, завантажте в розігріту духовку. Запікайте їх наступні 15 хвилин при температурі 200 градусів. У духовці котлети дійдуть до готовності. Також це можна зробити в каструлі.

Капусники готові до подачі на стіл!

Смачного!

Не вдається скопіювати.