Готую так кабачки з фаршем все літо: нічого не смажу, все з’єдную і в духовку (ділюся смачним рецептом)
Готую я так кабачки з фаршем все літо, змінюючи деякі складові, в залежності від того, що є в наявності, але смачно виходить в будь-якому випадку! При бажанні кабачкові кільця з фаршем можна обсмажити на сковороді в клярі, виходить теж дуже смачно. Спробуйте і переконайтеся в цьому самі!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Складові:
- Кабачки – 3-4 шт.
- Фарш курячий – 350-400 гр
- Цибуля – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Яйце -1-2 шт.
- Сухарі – 50-70 гр
- Помідори – 2-3 шт.
- Сир твердий – 50 гр.
Приготування: Кабачки добре промиваю, так як у мене вони молоді і невеликі, шкірку я не очищаю, але можна взяти більші кабачки і тоді краще зрізати шкірку. Кабачки нарізаю кружечками завтовшки приблизно 1,5-2 см.
За допомогою маленької чарки або чайної ложечки вирізаю серединки.
Підготовлені кабачки солю до смаку, а серединки подрібнюю в м’ясорубці або в блендері разом з цибулею.
В отриману масу додаю фарш, сіль, перець за смаком. Якщо фарш виходить рідким, додаю в нього приблизно 1-1,5 ст.ложки манки.
Перемішую і фарширую ним кабачкові кружечки. Нафаршировані кабачки викладаю на застелене пергаментом деко. Зверху змащую яйцем і посипаю сухарями.
Помідори нарізаю кружечками і викладаю зверху на кабачки. Випікаю кабачки в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30-35 хвилин, дивіться по своїй духовці.
Після закінчення часу деко дістаю з духовки, посипаю кабачки натертим сиром і відправляю назад ще приблизно на 5 хвилин, щоб сир розплавився. Готову страву виймаю з духовки і можна подавати на стіл. Смачного!