Смачний соус на зиму. Смачніший Ви точно не їли
Ви будете готувати таку смакоту щороку, тільки не забудьте зберегти рецепт.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Складові:
- Помідори – 6 кг.
- Солодкий болгарський перець – 850 гр.
- Олія – 300 мл.
- Часник – 300 гр. в очищеному вигляді.
- Сіль – 4 ст. ложки.
- Цукор – 200 гр.
- Оцет 9% – 80 мл.
- Перець горошком – 15-20 шт.
Соус на зиму, покроковий процес приготування
1. Помідори добре помити і перекрутити на м’ясорубці. У солодкого болгарського перцю видалити плодоніжки і все насіння. Перець так само перекрутити на м’ясорубці.
2. У велику глибоку каструлю перелити помідори і перекласти подрібнений перець. Поставити на вогонь і з моменту закипання варити 20 хвилин.
3. Часник очистити і пропустити через чеснокодавку або м’ясорубку. У каструлю, через зазначений час, додати часник, цукор (200 гр), сіль (4 ст. ложки) і перець горошком (15-20 шт.). Ретельно перемішати, а потім додати 300 мл. рослинної олії. Ще раз гарненько все перемішати. Після закипання варити 15 хвилин. Потім додати оцет 9% (80 мл), перемішати і вимкнути плиту.
4. Заздалегідь потрібно простерилізувати банки і прокип’ятити кришки.
5. Готовий соус розлити по банках і щільно закрити кришками. Банки перевернути кришками вниз і накрити теплою ковдрою до повного охолодження.
Зберігайте такі баночки в коморі або навіть при кімнатній температурі. Смачного!