Чому котлети виходять гумовими. Свекруха підказала правильний рецепт: потрібен 1 продукт для соковитості
Не завжди котлети виходять м’якими і соковитими, іноді бувають грубі і гумові. У деяких випадках, буває винна господиня, яка поки ще не вміє правильно готувати, в інших – саме м’ясо або набір інших продуктів.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Причини невдач з котлетами:
- старе м’ясо;
- відсутність в фарші м’якушки або тертого кабачка, цибулі, моркви, манної крупи і т.д;
- непотрібні в фарші білок, молоко і т.д;
- обсмажування котлет на великому вогні також призводить до псування страви.
Що робити
Щоб котлети завжди виходили м’якими і соковитими, ніжними, можна:
- після добавки всіх інгредієнтів в фарш, його необхідно добре відбивати протягом декількох хвилин;
- для м’якості в фарш додають картоплю сиру або відварену;
- ідеальні котлети виходять тільки в якісній сковорідці, може в пароварці. Але в мікрохвильовій печі ви ніколи не приготуєте м’якої і соковитої страви з м’яса.
Для котлет використовують м’ясне асорті – різні сорти м’яса відмінно доповнюють один одного і виходить відмінна закуска. Не забуваємо додавати трохи сала, для м’якості і соковитості.