Соковиті домашні тефтелі з ароматною підливою! Виходять навіть набагато смачнішими за котлети!
Тефтелі з м’яса і рису з соковитою і ароматною підливою, давно стали однією з найулюбленіших страв в будь-якій сім’ї. Пропонуємо спробувати приготувати їх на нашим рецептом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- фарш асорті зі свинини і яловичини, 500 г;
- рис сирої, круглий, 0.5 склянки;
- яйце, 1 шт;
- цибуля, 1 шт;
- сіль і перець, спеції за смаком.
Для приготування підливи потрібні такі інгредієнти:
- борошно, 1 ст.л;
- сметана, 1 ст.л;
- вода, 1.5 склянки;
- томатна паста, 1 ст.л;
- лавровий лист, 1 шт.
Рис промиваємо, заливаємо водою (1 до 1) і варимо до напівготовності, охолоджуємо і змішуємо з фаршем і натертою на тертці цибулиною, сіллю, перцем, яйцем.
Добре вимішуємо фарш, щоб тефтелі стали більш ніжними, відбийте його пару раз об стіл. Формуємо тефтелі, обвалюємо їх у борошні й обсмажуємо з двох боків до золотистої скоринки. Складаємо м’ясні кульки в каструлю.
Спочатку трохи обсмажуємо борошно до кремового кольору, змішуємо його з томатною пастою і додаємо воду, все ретельно перемішуючи, щоб не було грудок. Солимо і заливаємо тефтелі. Коли закипить, зменшуємо вогонь і тушимо під кришкою хвилин 10.