Овочеве асорті на зиму. Мариновані овочі на зиму!
Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування – мариновані овочі на зиму. Овочеве асорті на зиму виходить дуже смачним, ароматним, красиво виглядає в баночці і чудово в тарілці. Кожен знайде для себе овоч на смак. Можна подавати в будній день до будь-якого гарніру або м’яса, а також здивувати гостей на святковому столі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти на 1,5 літрову банку
- вода – скільки ввійде
- огірки – 2 шт.
- морква – 2 шматочки
- перець солодкий – 2 шматочки
- цибуля ріпчаста – 2 кружечка
- кабачок – 2 кружечка
- капуста – 2 шматочки
- помідори – 4-6 шт. сорт сливка
- стебло селери – 1 шт.
- кріп – 2 стеблинки
- петрушка – 2 стеблинки
- часник – 1 зубчик великий
- перець чорний – 5 горошин
- перець духмяний – 3 горошини
- лист лавровий – 1 шт.
- сіль (з невеликою гіркою) – 3/4 ст.л.
- цукор – 3 ч.л.
- оцет (9%) – 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
1. Огірки промиваємо, відрізаємо хвостики, заливаємо водою і залишаємо на 30-60 хвилин.
2. Тим часом, очищаємо і промиваємо овочі та зелень.
Нарізаємо капусту на великі шматки, моркву брусочками, перець брусочками, кабачок кружечками 1-1,5 см, цибулю кружечками 5-7 мм, часник на 2-3 шматочки.
3. Банку і кришку ретельно промиваємо з миючим і содою.
4. На дно закладаємо лавровий лист, запашний і чорний перець горошком, селеру, кріп, петрушку і часник.
4. Закладаємо капусту, огірки, помідори, перець, моркву, кабачки і цибулю в банку.
5. Заливаємо в заповнену банку кип’яток, накриваємо кришкою і залишаємо на 20 хвилин.
Через 20 хвилин зливаємо воду і заливаємо чистий кип’яток. Залишаю ще на 20 хвилин.
6. Знову зливаємо воду. Відправляємо кришки стерилізуватися. У банку додаємо сіль, цукор і оцет.
Заливаємо чистим кип’ятком, закатуємо стерилізованою кришкою.
7. Перевертаємо банки кришками вниз, вкутуємо ковдрою і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаю в коморі в квартирі. Смачного!