Мариновані баклажани з болгарським перцем. На столі розлітається
Дуже смачна і проста в приготуванні закуска з баклажанів і болгарського перцю.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- Баклажани – 1 кг
- Перець болгарський – 1 кг
- Кріп і петрушка – 1 невеликий пучок
- Часник – 1 головка
Для маринаду:
- Вода – 200 г
- Сіль – 1 ч. л.
- Цукор – 2 ст. л.
- Оцет 9% – 2 ст. л.
приготування:
Нарізати баклажани і перець на скибочки. Змастити олією і запекти 15-20 хвилин при температурі 200 градусів. Або можна обсмажити на сковороді. Подрібнити часник, дрібно нарізати зелень. Змішати.
Викласти шарами: баклажани, зелень з часником, перець і т. д. У воду для маринаду додати сіль, цукор, дати закипіти. Як тільки закипить, зняти з вогню. Додати оцет.
Залити маринадом овочі. Накрити кришкою. Дати охолонути і поставити в холодильник на 1 добу, щоб добре промаринувалося.
Смачного!