Густий і ароматний домашній томатний кетчуп за півтори години. Для кислинки і загустіння додаємо яблука
Мій улюблений рецепт!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- томати – 3 кг
- солодкі яблука – 1 кг
- цибуля – 0,5 кг
- цукор – 100 г
- мелений перець, кориця, коріандр, гвоздика
- оцет 9% – 100 мл
приготування:
Нарізаємо крупно помідори, цибуля та яблука в глибоку каструлю.
Ставимо каструлю на плиту і варимо протягом 40 хвилин на слабкому вогні, періодично помішуючи.
Потім перемелює занурювальним блендером до однорідності і проціджуємо масу через сито.
У глибокий стакан кладемо марлю і кладемо в неї коріандр, перець і гвоздику. Зав’язуємо мішечок і опускаємо його в томатну суміш.
Доводимо масу до кипіння. Потім додаємо оцет, сіль, цукор, перець, корицю, паприку і варимо на маленькому вогні 20 хвилин.
Розливаємо готовий кетчуп по стерилізованих банках і даємо йому охолонути.