Лечо на зиму з перцю і помідорів БЕЗ стерилізації
Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування смачного і ніжного лечо на зиму. Відмінний рецепт заготовки на зиму. Чудова закуска, яка порадує Вас і Ваших близьких взимку.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Інгредієнти
- перець болгарський – 2 кг
- помідор – 2 кг
- цибуля ріпчаста – 1 кг
- сіль (з невеликою гіркою) – 2 ч.л.
- цукор – 4 ст.л.
- олія соняшникова – 150 мл
- перець чорний (горошин) – 1 ч.л.
- перець духмяний (горошин) – 5 шт.
- лист лавровий – 2 шт.
- оцет (9%) – 3 ст.л.
Покроковий рецепт приготування
1. Промиваємо овочі. Помідори натираємо на тертці притримуючи за шкірку (шкірку викидаємо).
Цибулю нарізаємо невеликими півкільцями, велику – чверть кільцями. Перець нарізаємо соломкою.
2. У казан закладаємо оброблені овочі.
Додаємо олію, сіль, цукор, чорний перець горошком, запашні перець горошком, лавровий лист.
3. Відправляємо казан на вогонь. Чекаємо закипання періодично перемішуючи знизу-вгору овочі.
У міру нагрівання салату, рідини ставатиме більше і вона покриє овочі.
4. Коли салат закипів накриваю кришкою і зменшуємо вогонь до помірного. Кип’ячу 1 годину, кожні 15 хвилин перемішую.
5. Через 1 годину додаю оцет, перемішую і даю прокипіти 2 хвилини.
Закладаю салат в гарячі стерилізовані банки, утрамбовую і заливаю соком до верху банки.
Накриваю гарячою стерилізованою кришкою, закатую, перевертаю кришками вниз, закутую ковдрою і залишаю до повного охолодження.
6. Салат готовий. Він виходить дуже смачним. Зберігаю в коморі в квартирі.
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 5 банок по 720 мл.