Взимку відкриваю баночку і мажу на хлібчик до борщу. Густий і ароматний соус на зиму
Густий і ароматний соус, який відмінно підходить в якості кетчупу, заправки в борщ, намазки на хліб, добавки в овочеве рагу та інші страви.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори, 2 кг;
- цибуля, 200 г;
- базилік, кінза, хмелі-сунелі, паприка, орегано;
- гострий перець, 2 стручки;
- часник, 2 головки;
- оцет 9%, 25 мл;
- олія, 50 мл;
- сіль, 1 ст.л;
- цукор, 4 – 5 ст.л. або за смаком.
Процес приготування
Томати заливаємо окропом на 4 хвилини і знімаємо шкірку.
Подрібнюємо томати блендером або м’ясорубкою.
Порада: вибирайте м’ясисті сорти томатів, щоб соус вийшов густим.
Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору і охолоджуємо.
Часник, петрушку або кинзу, гострий перець і остиглий обсмажену цибулю подрібнюємо за допомогою блендера.
Ставимо пюре томатне з подрібненими добавками на плиту, додаємо всі спеції і ароматні трави за смаком, сіль і цукор.
Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо до уварювання 30 хвилин.
Базилік дрібно ріжемо і додаємо в соус, перемішуємо і варимо 10 хвилин.
Вливаємо оцет і варимо ще 5 хвилин.
Розкладаємо соус по сухим і стерилізованим баночках, закручуємо кришками, перевертаємо і залишаємо остигати.
Зберігаємо консервацію в підвалі або в коморі.
Соус буде дуже смачним, ароматним і гострим. Якщо хочете сильну густоту, тоді варіть в 1.5 рази довше, щоб випарувалася вся рідина.