Рецепт для ледачих. Готуємо баклажани, як в ресторані: дешево і смачно
Запечені баклажани в духовці з різними ароматними соусами, допомагають урізноманітнити меню харчування і стануть джерелом корисних речовин.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 4 шт;
- сметана, 2 ст.л;
- томатна паста, 1 ст.л;
- сіль, цукор і перець за смаком;
- цибуля, 1 шт.
Для другого соусу необхідно :
- сметана, 2 ст.л;
- томатна паста, 1 ст.л;
- часник, зелень, сіль і цукор за смаком.
Процес приготування
Баклажани ріжемо на дві частини і запікаємо в духовці до готовності. Охолоджуємо і очищаємо від шкірки.
Ріжемо баклажани шматочками і трохи присолюємо.
Частину овочів поливаємо одним соусом, частина – другим.
Для першого соусу цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо її на олії.
Додаємо сметану і томатну пасту, сіль і цукор за смаком, перемішуємо.
Додаємо тертий часник і доводимо до кипіння. Все, соус готовий.
Для другого соусу також змішуємо сметану з томатною пастою і часником, кропом, цукром і соєвим соусом. Якщо соєвий соус не любите, тоді просто соліть. Доводимо до кипіння і знімаємо з плити, охолодити.
В якості оригінальної добавки, зверху до баклажанів можна додати часточки томатів, посипати зеленню і тертим на дрібній тертці сиром.