Готуємо смачну шарлотку за простим рецептом
Простий рецепт приготування легкої шарлотки з яблуками. Ця випічка буде доречна і на святковому столі, якщо її правильно прикрасити. Рецепт просто незамінний для щоденного чаювання.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Для приготування знадобиться:
- 2-3 яблука;
- 1 чашка борошна (чашка 240 мл);
- 1 чашка білого дрібного цукру;
- 3 великих яйця;
- щіпка солі;
- 1/2 ч.л. кориці;
- 1/2 ч.л. ванільної есенції;
- 1 ст. л. крохмалю (за бажанням);
- цукрова пудра для присипки (за бажанням).
Спосіб приготування
Нагріваємо духовку до 180 градусів. Змішуємо борошно, сіль і корицю. Якщо додаєте крохмаль, то і крохмаль. Збиваємо яйця та цукор, поки маса дещо не посвітлішає і трохи збільшиться в об’ємі, електровінчик справляється з цим завданням за 3-4 хвилини.
Поступово додаємо до яєчної суміші борошняну суміш, продовжуємо збивати до однорідної маси. Яблука (або груші) очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками або пластинками. Як показала практика, пластинками краще. Але кому як більше подобається.
Роз’ємну форму скроплюємо рослинним маслом і борошном. Форма 22 см в діаметрі, 6 см висота. На дно форми викладаємо яблука і заливаємо тістом. Тісто має повністю покрити фрукти.
Відправляємо в духовку на 30-40 хвилин, в залежності від характеру вашої духовки, верх повинен добре підрум’янитися. Перевіряємо готовність зубочисткою або сірником. Даємо Шарлотці трохи охолонути, потім знімаємо форму і посипаємо верх шарлотки цукровою пудрою (за бажанням).