Неповторний смак соковитої і дуже ніжної скумбрії без запікання і смаження за 20 хвилин
Хочемо поділитися з вами досить незвичайним рецептом приготування даної риби, комусь він, можливо, здасться трохи абсурдним, тому що в ньому поєднуються риба і молоко. Але як тільки Ви спробуєте її на смак ваша думка кардинально поміняється.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Запевняємо Вас, скумбрія, приготована в молоці, набуває неповторний, дуже ніжний і злегка вершковий смак. Вона виходить соковитою і зовсім без використання будь-якого масла. На приготування такої скумбрії витрачається не більше 20 хвилин, а виходить не просто смачно, а дуже смачно!
Інгредієнти:
- скумбрія – 2 шт;
- молоко – 500-600 мл;
- лавровий лист – 1-2 шт;
- запашний перець – 4-5 шт;
- сіль – за смаком;
- гіркий перець – за смаком і бажанням.
Спосіб приготування
Скумбрію розморозити, відрізати голову, всі плавники, почистити нутрощі і добре промити.
Нарізати рибу на порційні шматки: розрізати її на 3-4 частини.
Далі в каструлю або сковороду налити молоко, додати лавровий лист, запашний перець, сіль, гострий перець за смаком і покласти її на вогонь.
Очистити і нарізати цибулю з гірким перцем
У кипляче молоко відправити цибулю з рибою і накрити кришкою.
Коли молоко знову закипить, вогонь зменшити і варити скумбрію з цибулею приблизно 5-7 хвилин. Потім вогонь вимкнути і залишити рибу “доходити” ще хвилин 10.
Готову скумбрію викласти на тарілку, посипати зеленню і подати на стіл.