Солодкий перець на зиму. Перець пальчики оближеш!

Всім привіт, друзі! Пропоную Вашій увазі рецепт приготування смачного, ніжного солодкого перцю на зиму. Відмінна закуска як в будній день, так і до святкового столу. Солодкий перець на зиму сподобається Вам і Вашим близьким!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка

Інгредієнти

  • перець болгарський (2,5 кг)
  • часник – 3 зуб.
  • вода – 750 мл.
  • цукор – 100 гр.
  • олія соняшникова – 100 мл.
  • оцет (9%) – 100 мл.
  • сіль (1,5 ст.л.)
  • лист лавровий – 3 шт.
  • перець чорний (горошком) – 5 шт.

Покроковий рецепт приготування

1. Перець промиваємо, видаляємо плодоніжки і насіння, нарізаємо шматочками. Часник нарізаємо тонкими пластинами.

2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, цукор, олію, оцет, часник, лавровий лист, чорний перець. Відправляємо на вогонь і доводимо до кипіння.

3. У киплячий маринад додаємо перець і періодично помішуючи доводимо до кипіння. З моменту закипання варимо 15 хвилин.

Тим часом промиваємо банки і кришки і стерилізуємо їх.

4. Через 15 хвилин заповнюємо банки киплячим перцем і заливаємо маринадом, щоб покривав перець. Закатуємо кришками.

Перевертаємо кришками вниз і вкутуємо ковдрою до повного охолодження. Смачного!

Не вдається скопіювати.