Ці оладки смачніші за мафіни. Швидкий рецепт за 15 хвилин
Привіт всім! Я дуже люблю мафіни, але одного разу спробувавши приготувати на сніданок бананові оладки зрозуміла, що їх люблю ще більше. У бананах є вітаміни C і E, а також вітамін B6, який відповідає за підтримання рівня глюкози в крові і допомагає заспокоїти нервову систему. Такий десерт сподобається тим, хто любить корисні страви, стежить за фігурою і раціоном харчування. Смачний сніданок для всієї родини підніме настрій на цілий день!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
- банани – 2 шт .;
- борошно пшеничне – 120 гр .;
- курячі яйця – 2 шт .;
- олія соняшникова – 5 ст.л .;
- розпушувач для тіста – 1 ч.л .;
- ванілін – 1/2 ч.л .;
- цукор – 2 ст.л .;
- сіль – 1/3 ч.л.
Покроковий процес приготування:
Банани потрібно очистити від шкірки і розламати на шматочки, щоб було зручніше їх потовкти вилкою. До речі скористатися в цих цілях можна і кухонним блендером.
У фруктове пюре потрібно додати парочку курячих яєць.
Всипати порцію цукру і трохи ваніліну. Обов’язково посоліть тісто на оладки.
Щоб надати десерту пишності, рекомендую додавати в тісто розпушувач. Я вважаю за краще використовувати для оладок саме розпушувач, а ви? Пишіть в коментарях під статтею.
Перемішайте продукти між собою і доповніть суміш пшеничним борошном.
Дуже важливо перемішати тісто добре, щоб в ньому не було грудочок. Тісто має бути густим, як на звичайні оладки.
Смажити бананові оладки потрібно також на сковорідці з соняшниковою олією, але встановлюйте слабкий вогонь.
Незважаючи на простоту рецепта, приготування таких оладок вимагає певної вправності при випіканні. Скористайтеся парочкою порад:
1. Тісто виходить дуже ніжним, а оладки не зовсім просто перевернути, але щоб вони не підгоріли, готуйте їх на невеликому вогні.
2. Викладати порцію тіста для оладок найзручніше ложкою.
3. Під час прожарювання оладок використовуйте кілька вилок, щоб було зручніше їх перевернути.
4. При необхідності додавайте на сковороду олію.
5. Обсмажувати бананові оладки потрібно з двох сторін до скоринки, на все це йде близько однієї хвилини.
Готові бананові оладки можна відразу ж в теплому вигляді подавати до чаю. Я вважаю за краще доповнювати їх натуральним йогуртом, але і без нього виходить дуже смачно і солодко. В принципі, є багато гарних поєднань таких оладок з добавками, наприклад, згущене молоко. Мій чоловік їсть їх без всяких добавок і завжди залишається задоволений.