“Човники” з начинкою, подаю замість хліба до основної страви або просто так
Човники з сирною начинкою, подаю замість хліба до основної страв або просто так. Просто і при цьому дуже смачно, готую частенько замість пампушок з часником.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Необхідні продукти:
Для тіста:
- молоко – 200 мл
- дріжджі сухі «Haas» – 5 г
- цукор – 1 с.л.
- сіль – 1/3 ч.л.
- соняшникова олія – 40 мл
- борошно – 300 г
Для начинки:
- сир – 100-150 г
- кріп – по смак
- часник – 2-4 зуб
Покроковий процес приготування:
Приготуємо тісто: в миску вливаємо 200 мл теплого молока, додаємо 1 ст.л. цукру і додаємо дріжджі, орієнтуйтеся на інструкцію пакування, мені потрібно 7 грам на 500 грам борошна, у мене муки буде приблизно 300 грам тому я додаю 5 грам сухих дріжджів.
Залишимо постояти хвилин 5-10, щоб пересвідчиться, що дріжджі робочі.
Вливаємо в миску дріжджі, сіль 1 / ч.л. і вливаємо олію 40 мл. Тепер додаємо просіяне борошно 300 грам і замішуємо тісто руками або можна скористатися тістомісом.
Тісто має вийти м’яким еластичним, яке до рук не липне.
Прибираємо в тепле місце для підйому на 1-1,5 години.
Тепер, коли тісто піднялося тісто обминаємо і ділимо його на частини я ділю на 9 частин вагою по 60 грам.
Беремо один колбочок, розкачуємо овал і закатуємо його в рулетик, краї защипуємо.
Тепер ножем робимо надріз але не до кінця, виходять човники.
Кладемо їх на деко застелений папером для випічки.
Сир натерти на дрібній тертці у мене 150 грам, Ви можете взяти за смаком, кріп дрібно нарізати і додамо до сиру, сюди ж додаємо 2-3 зубчики часнику.
Перемішуємо, човники змащуємо яйцем, і потім посипаємо начинкою.
Дамо постояти хвилин 15, щоб човники піднялися і ставимо в духовку випікаємо при 180 градусах 20-25 хвилин.
Готові човники дістаємо, дамо їм трохи охолонути і подаємо до столу, можна подати до основної страви замість хліба, що я зазвичай і роблю.