Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)

Сьогодні готую італійський омлет з кабачками в духовці: просту, смачну кабачкову фріттату. У сезон овочів ця страва завжди присутня на нашому столі і радує нас своїм яскравим смаком і ароматом.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Готується дуже просто, швидко і ніколи не набридає. Якщо ще не готували так кабачки, спробуйте, вам сподобається!

Необхідні продукти:

  • Кабачки – 2-3 шт.
  • Яйця – 4-5 шт.
  • Сир твердий – 130-150 гр.
  • Сметана – 4-5 ст. ложок
  • Сіль, перець, сушений часник – за смаком (у мене сушений часник 1 ч.л., сіль -1 ч.л, чорний мелений перець – 1/2 ч.л.)

Як приготувати кабачкову фріттату

Кабачки промиваю і тонко нарізаю.

Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)

У відповідній ємності змішую яйця зі сметаною, додаю сіль, перець, сушений часник, добре перемішую і яєчна заливка готова.

Форму для випічки змащую олією і викладаю шар кабачків.

Далі поливаю кабачки яєчною масою.

Зверху натираю трохи сиру.

Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)

І продовжую далі так само: шар кабачків, яєчна заливка, сир і т.д. Зверху на останній шар натираю решту сиру і відправляю форму в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 30-35 хвилин.

Не уявляю літа без омлету з кабачками по-італійськи (осінню теж продовжую готувати)

Готову фріттату дістаю з духовки, нарізаю на порційні шматочки і можна пригощатися!