Просте варення з яблук “Французький десерт”. Начинка для пирогів і пиріжків в банці
Варення з яблук мене якось мало цікавило. Але коли спробувала у сестри цей варіант, то здивувалася! Воно дійсно дуже смачне, в міру солодке, дуже ароматне і відмінно підходить навіть в якості начинки для пирогів, пиріжків, млинців, для перемазування тортів чи тістечок. А готуватися зовсім не складно. І коли на мою сестру «нападає» урожай яблунь, а їх у неї аж 12, то звичайно ж такий простий рецепт – справжня палочка-виручалочка. Причому яблука підходять абсолютно різних сортів. Ми любимо використовувати кисло-солодкі, щоб і саме варення було з кислинкою. Тепер і я заготовлюю таке варення щороку, щоб взимку можна було швиденько приготувати смачну випічку з яблучним ароматом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Що ж нам знадобиться:
- Яблука на 3 л банку (вже нарізані)
- 2 склянки цукру
Як приготувати варення з яблук
Крок 1. Як ви бачите яблука у нас зовсім не презентабельного вигляду і обпадають раніше, ніж встигають повністю дозріти. Але вони прекрасно підходять для цього рецепта. Я їх гарненько мию, і обрізаю все зайве: підгнилі місця і серцевину. Від шкірки я їх не очищаю.
Крок 2. Потім невеликими шматочками нарізаю в 3-х літрову банку, аж до самого верху.
Крок 3. Потім в банку насипаю 2 склянки цукру. І залишаю банку на 12 годин.
Крок 4. Через 12 годин яблучка помітно осіли, а цукор практично повністю розчинився.
Крок 5. Висипаю вміст банки в каструлю і ставлю на вогонь.
Крок 6. Яблука доводжу до кипіння і проварюю 5 хвилин. Поки яблучка проварюються, я стерилізують банки. Вам знадобитися приблизно 2 пів літрові банки.
Крок 7. Коли яблучка проварилися 5 хвилин, починаю розкладати їх по стерилізованим банкам і закручую. Відразу ж перевертаю і укутують їх. І в такому вигляді даю повністю охолонути.
Крок 8. І одну баночку з минулого року я відкрила спеціально показати яке це варення виходить густе. Ідеальна начинка для пиріжків! А які смачні млинці з цією начинкою! НЕ пробували? Обов’язково спробуйте і у вас такі баночки з’їдяться дуже швидко!
Впевнена цей простий рецепт з елегантним назвою Французький десерт припаде до душі дуже багатьом і буде виручати вас також як і мою сестру, якщо і вас «переслідують» величезні врожаї яблук, які доводиться переробляти.